Przepisy

Czekoladowe jajeczka z serkiem mascarpone i musem z mango

Czekoladowe jajeczka z serkiem mascarpone i musem z mango

Autor: Barbara

Kategoria:
Tagi:
poznaj inne przepisy

drukuj pobierz

 

Przygotowanie

Krok po kroku...

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.zostawiamy zeby ostygła. Balony nadmuchujemy w kształcie jajka. Balony smarujemy olejem i zanurzamy do połowy w rozpuszczonej czekoladzie. Stawiamy je na papierze do pieczenia i zostawiamy do zastygnięcia. Spuszczamy powietrze z balonów i delikatnie wyjmujemy. Jajka zostawiamy w chłodnym miejscu.

Krem

Masło ucieramy z cukrem, dodajemy wanilię, serki i ucieramy do powstania jednolitej masy. Mango obieramy ze skórki, kroimy na kawałki i miksujemy blenderem na gładko. Jajka napełniamy kremem a na wierzch kładziemy mus z mango.

Składniki

  • 100g gorzkiej czekolady
  • 1 opakowanie serka mascarpone
  • 2 łyżki serka homogenizowanego
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 50g miękkiego masła
  • 1 mango
  • 1 łyżka cukru
  • 6 balonów

Produkty polecane

129

Serek Homogenizowany o smaku waniliowym

Mleczna Zagroda

479

Masło Ekstra
Mleczna Zagroda

189

Czekolada Amelia

deserowa

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry