Jak powstają nasze specjały?
Mięso
prima sort
Bo nie każdy dostawca
może być naszym
Wyselekcjonowani
dostawcy
Bo kto by to zrobił lepiej
niż polscy masarze z dziada pradziada?
Prosty skład
W naszej ofercie znajdziesz produkty wiejskie i tradycyjne – bez zbędnych dodatków/bez glutaminianu sodu, fosforanów ani karagenów.
Wędzone naturalnym
dymem
Wędliny i kiełbasy wędzimy jak dawniej - stosujemy tradycyjne metody produkcji.
Siwy dym, jakie to dobre!
Kiełbasa Głogowska
Robimy ją z wieprzowej szynki, w naturalnym jelicie. A wędzimy w wędzarni opalanej drewnem. Nie ma to jak tradycja!
Kiełbasa z Tradycyjnej Wędzarni
Średnio rozdrobnione mięso najwyższej jakości, a do tego sól, czosnek i pieprz. I tyle wystarczy, żeby smakowało jak dawniej. Czyli doskonale.
Schab Wiejski z Wędzarni
Pachnie, jak z przydomowej wędzarni, a mięso jest kruche i soczyste. Mmm... Przepis godny Mistrza!
Szynka Wiejska z Wędzarni
Smakowicie zabarwiona skórka, a w środku soczyste i aromatyczne mięso pachnące dymem. Prawdziwa duma masarza!
Boczek Wiejski z Wędzarni
Nasz sekret to idealna proporcja warstw tłuszczu i mięsa i... prostota!
Kiełbasa Śląska Premium
Tak wyważyliśmy smak, że zachwyci Cię i na zimno przy śniadaniu, i na gorąco - w bigosie albo na grillu.
Pasztet wieprzowy pieczony
Najwyższej jakości mięso, warzywa, wyselekcjonowane przyprawy. Dowód na to, że warto kultywować kulinarne tradycje!
Pasztet z kurczakiem pieczony
Z polskiego mięsa drobiowego, bez substancji konserwujących. Smakuje jak kiedyś!