Szlachecka WędzarniaSzlachecka Wędzarnia

Jak powstają nasze specjały?

Mięso
prima sort

Bo nie każdy dostawca
może być naszym

Swojskie
pochodzenie

Bo kto by to zrobił lepiej
niż polscy masarze z dziada pradziada?

Prosty skład
 

Tu nie ma miejsca na glutaminian sodu,
fosforany ani karageny. A kysz!

Wędzone naturalnym
dymem

Sztuczne aromaty i barwniki
niech straszą gdzie indziej

Siwy dym, jakie to dobre!

Kiełbasa Głogowska

Robimy ją z wieprzowej szynki, w naturalnym jelicie. A wędzimy w wędzarni opalanej drewnem. Nie ma to jak tradycja!

Kiełbasa z Tradycyjnej Wędzarni

Średnio rozdrobnione mięso najwyższej jakości, a do tego sól, czosnek i pieprz. I tyle wystarczy, żeby smakowało jak dawniej. Czyli doskonale.

Schab Wiejski z Wędzarni

Pachnie, jak z przydomowej wędzarni, a mięso jest kruche i soczyste. Mmm... Przepis godny Mistrza!

Szynka Wiejska z Wędzarni

Smakowicie zabarwiona skórka, a w środku soczyste i aromatyczne mięso pachnące dymem. Prawdziwa duma masarza!

Boczek Wiejski z Wędzarni

Nasz sekret to idealna proporcja warstw tłuszczu i mięsa i... prostota!

Kiełbasa Śląska Premium

Tak wyważyliśmy smak, że zachwyci Cię i na zimno przy śniadaniu, i na gorąco - w bigosie albo na grillu.