Krok 1.
Mięso umyj i osusz. Pokrój na plastry o grubości ok. 1 cm. Oprósz solą i pieprzem. Wstaw do lodówki na ok. godzinę.
Mięso umyj i osusz. Pokrój na plastry o grubości ok. 1 cm. Oprósz solą i pieprzem. Wstaw do lodówki na ok. godzinę.
Ogórki obierz i pokrój w plastry. Ser pokrój w kostkę, a z arbuza wytnij kulki. Dodaj kilka listków mięty. Wymieszaj. Skrop oliwą z oliwek.
Umyte listki mięty zmiksuj z oliwą. Dodaj jogurt, cukier, szczyptę soli i pieprzu oraz sok z cytryny. Ponownie zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
Orzechy pokrusz tłuczkiem, wymieszaj z bułką tartą. Jajko roztrzep z dodatkiem szczypty soli. Kotlety obtocz w jajku, a następnie w panierce orzechowej. Na patelni rozgrzej olej i smaż kotlety z obu stron po ok. 5-7 minut. Z pieczywa tostowego przygotuj tosty. Kotlety podawaj na talerzu, obok ułóż pieczywo tostowe oraz sałatkę. W osobnym naczyniu podaj sos miętowy. Smacznego!