Przepisy

Dyniowa rozkosz z mascarpone

Dyniowa rozkosz z mascarpone

Autor: Marta

Kategoria:
Tagi:
poznaj inne przepisy

drukuj pobierz

 

Przygotowanie

Krok po kroku...

Dynię pieczemy w piekarniku, po ostudzeniu blendujemy na jednolitą aksamitną masę. Dodajemy serek mascarpone, miod i likier, blendujemy.Przekładamy do pucharków

Śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Dodajemy serek mascarpone, mieszamy. Gotową dekorujemy mus z dyni, posypujemy uprażonymi pestkami

Składniki

  • 0,7 kg dyni bez skóry
  • 20 dag serka mascarpone
  • 3 łyżki likieru orzechowego
  • ew. łyżka miodu
  • szklanka śmietany 30%
  • cukier puder do posłodzenia śmietany
  • prażone pestki słonecznika, płatki migdałów
  • wiórki kokosowe

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry