Krok 1.
Mięso umyj i osusz. Pokrój w kostkę o krawędzi ok. 1-1,5 cm. Obsyp solą i pieprzem, obtocz w mące, a następnie obsmaż z każdej strony na rozgrzanym oleju.
Mięso umyj i osusz. Pokrój w kostkę o krawędzi ok. 1-1,5 cm. Obsyp solą i pieprzem, obtocz w mące, a następnie obsmaż z każdej strony na rozgrzanym oleju.
Usmażone mięso przełóż do wysokiego garnka, zalej wodą i dodaj słodką paprykę, liść laurowy i ziele angielskie. Gotuj pod przykryciem ok. 20 minut.
Wędzony boczek pokrój w kostkę. Podsmaż na rozgrzanej patelni na złoty kolor. Następnie dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, pokrojone papryczki oraz czosnek. Chwilę podsmaż i dodaj do gotującego się mięsa.
Pomidory sparz we wrzątku i pokrój w kostkę. Cukinię pokrój w plastry/półplastry. Dodaj do gotującej się wieprzowiny. Fasolę z zalewą również dodaj do wieprzowiny. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotuj ok. 10 minut. Podawaj w głębokim talerzu z ulubionym pieczywem. Smacznego!