Przepisy

Penne z kurczakiem w serowo-śmietanowym sosie

Penne z kurczakiem w serowo-śmietanowym sosie

  • 20 min. + gotowanie 35 min.
  • 4 os.
  • 480 kcal/os.
  • 3,50 zł/os.

drukuj pobierz



Przyrządzisz dzięki produktom

Lista zakupów

  • filet z kurczaka podwójny - 1 szt.
  • pomidorki koktajlowe – 12 szt.
  • oliwa z oliwek - 2 łyżki
  • słodka śmietanka 36% - 150 ml
  • ser gorgonzola - 1 opak.
  • makaron penne - 300 g
  • czosnek - 2 ząbki
  • brokuł - 1/2 szt.
  • koperek świeży posiekany - 2 łyżki
  • sól - 1 łyżeczka
  • pieprz - 1 łyżeczka

Krok 1.

Mięso umyj i osusz. Pokrój w kostkę o krawędzi ok. 1,5 cm.

Krok 2.

Czosnek obierz i drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż na niej kurczaka, a następnie dodaj czosnek i przez chwilę podsmażaj.

Krok 3.

Makaron ugotuj w osolonej wodzie. Brokuła podziel na różyczki i również ugotuj al dente w osolonej wodzie.

Krok 4.

Do patelni z kurczakiem wlej śmietankę, zagotuj razem na wolnym ogniu, następnie dodaj pokruszony ser i gotuj razem powoli, aż ser się rozpuści, a sos będzie jednolity. Następnie dodaj ugotowane wcześniej brokuły oraz pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe. Na samym końcu dodaj ugotowany makaron. Makaron z kurczakiem podawaj w głębokim talerzu posypany posiekanym koperkiem. Smacznego!

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry