phone icons
screen bg screen 2 screen 3 screen 4 screen 5 screen 6 screen 1

LICZNE KORZYŚCI
Z APLIKACJĄ MOBILNĄ DELIKATESY CENTRUM

text icon 1

Masz Delikartę
zawsze pod ręką

text icon 2

Aktywujesz
kupony promocyjne

text icon 3

Sprawdzasz swoje oszczędności
i historię zakupów

text icon 4

Sprawdzasz gazetki
i aktualne promocje

text icon 5

Wygodnie tworzysz
listy zakupowe

text icon 6

Inspirujesz się
przepisami

Przepisy

Roladki schabowe z orzechami i granatem, otoczone sezamem

Roladki schabowe z orzechami i granatem, otoczone sezamem

Kategoria:
Tagi:
poznaj inne przepisy

drukuj pobierz

 

Przygotowanie

Krok po kroku...

Schab myjemy, osuszamy i rozbijamy cienko. Posypujemy z obu stron solą i pieprzem. Żółtko mieszamy z masłem, chrzanem i drobno posiekanymi orzechami. Kawałki mięsa smarujemy farszem i ciasno zwijamy. Panierujemy w rozkłóconym jajku, bułce tartej, ponownie w jajku i sezamie.

Smażymy na głębokim tłuszczu z każdej strony. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy pod przykryciem 15 min., aby doszły w środku.

Po upływie tego czasu wykładamy na talerz, posypujemy granatem i posiekaną natką pietruszki.

Pokrojone w plastry nadają się jako dodatek do pieczywa.

Składniki

  • 5 plastrów schabu po około 1,5 cm,
  • 15 dag orzechów włoskich,
  • łyżka chrzanu startego,
  • łyżka miękkiego masła,
  • żółtko,
  • 1 całe jajko,
  • sól,pieprz,
  • olej,
  • sezam,
  • kawałek granatu,
  • odrobina natki pietruszki

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry