Krok 1.
Mięso mielone włóż do miski, dopraw solą i pieprzem. Jedną cebulę i czosnek drobno posiekaj i delikatnie przesmaż na 2 łyżkach oleju. Ostudź i dodaj do mięsa. Dokładnie wymieszaj.
Mięso mielone włóż do miski, dopraw solą i pieprzem. Jedną cebulę i czosnek drobno posiekaj i delikatnie przesmaż na 2 łyżkach oleju. Ostudź i dodaj do mięsa. Dokładnie wymieszaj.
Następnie dodaj do mięsa ugotowaną kaszę gryczaną, posiekaną natkę pietruszki, drobno pokruszony ser gorgonzola, jajko i ponownie dokładnie wymieszaj.
Z mięsa uformuj płaskie kotlety, obtocz je w panierce i usmaż na rozgrzanym oleju.
Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie. Jedną cebulę pokrój w cienkie piórka i podsmaż na rozgrzanym maśle. Dodaj starte na tarce o grubych oczkach buraki. Dopraw solą, pieprzem i cukrem do smaku. Smaż wszystko przez chwilę. Kotleciki podawaj ułożone na talerzu obok ziemniaków posypanych koperkiem. Buraczki podaj w osobnej miseczce. Smacznego!