Przepisy

Aromatyczne żeberka z dynią w majeranku

Aromatyczne żeberka z dynią w majeranku

  • 20 min. + duszenie 45 min.
  • 4 os.
  • 500 kcal/os.
  • 4,90 zł/os.

drukuj pobierz



Przyrządzisz dzięki produktom

Lista zakupów

  • żeberka extra mięsne - 600 g
  • dynia - 500 g
  • zielona fasolka mrożona - 100 g
  • sos sałatkowy – 1 opak.
  • frytki mrożone - 1 opak.
  • mąka kukurydziana – 2 łyżki
  • bulion warzywny z kostki - 600 ml
  • cebula - 1 szt.
  • ząbek czosnku - 2 szt.
  • majeranek - 1 łyżeczka
  • posiekana natka pietruszki - 2 łyżki
  • imbir - 20 g
  • olej - 6 łyżek
  • mieszanka sałat - 1 opak.
  • sól - 1 łyżeczka
  • pieprz - 1 łyżeczka

Krok 1.

Mięso umyć i osuszyć. Pokroić na mniejsze kawałki. Przyprawić solą i pieprzem oraz świeżo startym imbirem. Wsypać mąkę kukurydzianą i wymieszać.

Krok 2.

Obrać cebulę i czosnek i pokroić w plasterki. Dynię obrać ze skóry i pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać olej i podsmażyć na nim kawałki mięsa.

Krok 3.

Dodać do mięsa cebulę i czosnek oraz dynię. Wszystko razem lekko podsmażyć i wlać bulion. Całość dusić do momentu, aż będą miękkie (ok. 45 minut). Pod koniec gotowania dodać mrożoną fasolkę szparagową. Przyprawić majerankiem, solą i pieprzem do smaku.

Krok 4.

Frytki przygotować według przepisu na opakowaniu. Sałatę przełożyć do miski, zalać sosem sałatkowym i posypać natką pietruszki. Żeberka podawać ułożone na dyni, na talerzu obok sałatki i frytek. Smacznego!

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry