Krok 1.
Mięso umyj, osusz i pokrój w kawałki. W garnku zagotuj wodę z solą, liściem laurowym, zielem angielskim i czosnkiem. Umieść w nim żeberka i gotuj przez ok. 30 minut, a po wyjęciu odczekaj, aż nieco ostygną.
Mięso umyj, osusz i pokrój w kawałki. W garnku zagotuj wodę z solą, liściem laurowym, zielem angielskim i czosnkiem. Umieść w nim żeberka i gotuj przez ok. 30 minut, a po wyjęciu odczekaj, aż nieco ostygną.
W garnku zagotuj wodę z cukrem. Dodaj sos sojowy, bardzo drobno posiekane papryki pepperoni, przeciśnięty przez praskę czosnek i imbir. Dla wzbogacenia smaku możesz dodać zieloną paprykę. Gotuj do czasu, aż syrop zgęstnieje. Ostudzonym sosem zalej żeberka i odstaw na minimum 4 godziny (najlepiej na całą noc).
Zamarynowane mięso włóż do naczynia żaroodpornego, przykryj folią aluminiową i piecz w temperaturze 180 stopni przez ok. 20 minut. Następnie zdejmij folię i kontynuuj pieczenie przez 15 minut, aż do zarumienienia się żeberek.
Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu. Z mixu sałat, pokrojonych pomidorów, oliwek, mozzarelli i kolendry przygotuj sałatkę i zalej ją gotowym sosem fix. Żeberka wyłóż na talerz, obok umieść ryż i sałatkę. Smacznego!