Przepisy

Pierś z kurczaka na szpinakowym posłaniu

Pierś z kurczaka na szpinakowym posłaniu

Kategoria:
Tagi:
poznaj inne przepisy

drukuj pobierz

 

Przygotowanie

Krok po kroku...

1. Piersi z kurczaka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Każdą pierś przekroić ostrym nożem wzdłuż, tak aby powstało nam sześć kawałków.
2. Cebulę drobno pokroić. Masło rozgrzać na patelni i wrzucić na nią szpinak. Kiedy szpinak już się rozmrozi dodajemy do niego cebulę i smażmy aż cała woda odparuje.
3. Do szpinaku z cebulą dodać pokrojony w kostkę ser i smażyć aż się rozpuści. Na samym końcu dodać Jogurt, sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Szpinaku już nie odparowywać.
4. Makaron ugotować w osolonej wodzie al'dente. Przelać zimną wodą, aby przestał się gotować. Makaronem wyłożyć dno brytfanki.
5. Na makaronie równomiernie rozłożyć szpinak z serem.
6. Kawałki piersi z kurczaka dokładnie posypać solą i pieprzem. Piersi ułożyć w równych odległościach na szpinakowym posłaniu
7. Na każdym kawałku piersi ułożyć po 1 plasterku wędzonego boczku i po pół plasterka żółtego sera. Danie zapiekać przez 40 min w 180 t. C.

Składniki

  • 450 g szpinaku mrożonego
  • 2 duże piersi z kurczaka
  • 400 g szpinakowego tagiatelle
  • 270 g sera feta
  • 3 ząbki czosnku
  • 6 plasterków wędzonego boczku
  • sól i pieprz
  • mielona gałka muszkatołowa
  • 3 plasterki sera żółtego
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka masła
  • 1 średnia cebul

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry