Przepisy

Roladki schabowe ze szpinakiem

Roladki schabowe ze szpinakiem

  • 30 min + gotowanie 45 min
  • 4 os.
  • 540 kcal/os.
  • 7,50 zł/os.

drukuj pobierz



Przyrządzisz dzięki produktom

Lista zakupów

  • schab wieprzowy bez kości extra - 4 kotlety
  • szpinak świeży - 1/2 kg
  • pomidory krojone - 1 puszka
  • ser feta - 1 opak.
  • kostka bulionu - 1 szt.
  • kasza pęczak - 1,5 szklanki
  • masło - 2 łyżki
  • czosnek - 4 ząbki
  • świeża bazylia - 4 gałązki
  • woda - 1/2 szklanki
  • sól - 1/2 łyżki
  • pieprz - 1/2 łyżki

Krok 1.

Umyj i osusz mięso, a następnie rozbij je na cienkie kotlety. Obsyp solą i pieprzem z każdej strony.

Krok 2.

Obierz czosnek, przeciśnij go przez praskę i podsmażaj lekko na rozgrzanym maśle. Dodaj umyty szpinak, sól, pieprz oraz dwie drobno posiekane gałązki bazylii i kontynuuj smażenie.

Krok 3.

Na rozbite kotlety nałóż przygotowany farsz oraz kawałki sera feta. Zwiń mocno roladki i obsmażaj z każdej strony. Następnie przełóż je do garnka, zalej wodą i odczekaj do jej zagotowania. Dodaj pomidory z puszki, resztę posiekanej bazylii oraz sól i pieprz do smaku.

Krok 4.

Zagotuj wodę z kostką bulionu i ugotuj w niej kaszę pęczak według przepisu na opakowaniu. Roladki i kaszę pęczak ułóż obok siebie na talerzu. Smacznego!

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry