Krok 1.
Schab umyj, osusz ręcznikiem kuchennym i lekko rozbij. Posyp z obu stron solą i pieprzem.
Schab umyj, osusz ręcznikiem kuchennym i lekko rozbij. Posyp z obu stron solą i pieprzem.
Na głębokiej patelni rozgrzej olej i obsmażaj schab przez ok. 2 minuty z każdej strony. Odstaw do przestygnięcia.
Na tej samej patelni lekko podsmaż drobno posiekany ząbek czosnku, zalej go wodą i zagotuj. Dodaj śmietankę, musztardę oraz drobno posiekany koperek. Całość gotuj przez 2 minuty, a następnie dodaj wcześniej usmażony schab i chwilę kontynuuj gotowanie.
Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzej masło i lekko podsmaż drobno posiekany ząbek czosnku. Dodaj warzywa mrożone i warzywa z puszki. Dodaj sól i pieprz do smaku. Posyp pestkami dyni. Schab wyłóż na talerz, polej sosem. Obok umieść ziemniaki oraz warzywa. Smacznego!