Przepisy

Kotleciki z sosem i warzywami

Kotleciki z sosem i warzywami

  • 10 min + gotowanie 20 min
  • 4 os.
  • 520 kcal/os.
  • 5,10 zł/os.

drukuj pobierz



Przyrządzisz dzięki produktom

Lista zakupów

  • schab wieprzowy bez kości extra - 4 szt.
  • młode ziemniaki - 1 kg
  • mrożone warzywa - 1 opak.
  • mieszanka warzywna - 1 puszka
  • musztarda - 3 łyżki
  • słodka śmietanka (30%) - 1/2 szklanki
  • olej - 6 łyżek
  • koperek - 1/2 pęczka
  • czosnek - 2 ząbki
  • woda - 1 szklanka
  • masło - 50 g
  • pestki dyni - 1 opak.
  • sól - 1/2 łyżeczki
  • pieprz - 1/2 łyżeczki

Krok 1.

Schab umyj, osusz ręcznikiem kuchennym i lekko rozbij. Posyp z obu stron solą i pieprzem.

Krok 2.

Na głębokiej patelni rozgrzej olej i obsmażaj schab przez ok. 2 minuty z każdej strony. Odstaw do przestygnięcia.

Krok 3.

Na tej samej patelni lekko podsmaż drobno posiekany ząbek czosnku, zalej go wodą i zagotuj. Dodaj śmietankę, musztardę oraz drobno posiekany koperek. Całość gotuj przez 2 minuty, a następnie dodaj wcześniej usmażony schab i chwilę kontynuuj gotowanie.

Krok 4.

Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzej masło i lekko podsmaż drobno posiekany ząbek czosnku. Dodaj warzywa mrożone i warzywa z puszki. Dodaj sól i pieprz do smaku. Posyp pestkami dyni. Schab wyłóż na talerz, polej sosem. Obok umieść ziemniaki oraz warzywa. Smacznego!

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry