Krok 1.
Ćwiartki z kurczaka umyj i oczyść. Przygotuj marynatę, mieszając 4 łyżki oleju, 2 łyżki miodu, 4 posiekane ząbki czosnku, łyżkę przyprawy do kurczaka, pieprz, 2 łyżeczki sosu sojowego i posiekaną papryczkę chilli. Natrzyj marynatą mięso.
Ćwiartki z kurczaka umyj i oczyść. Przygotuj marynatę, mieszając 4 łyżki oleju, 2 łyżki miodu, 4 posiekane ząbki czosnku, łyżkę przyprawy do kurczaka, pieprz, 2 łyżeczki sosu sojowego i posiekaną papryczkę chilli. Natrzyj marynatą mięso.
Zamarynowane mięso odstaw na 15 minut, a następnie grilluj.
Ryż ugotuj (zgodnie z instrukcją na opakowaniu), wymieszaj z groszkiem z puszki.
Przygotuj sałatkę caprese – pokrój pomidory i cebulę, dodaj mozzarellę, posól, popierz i polej oliwą z oliwek. Udekoruj bazylią. Grillowanego kurczaka wyłóż na talerz z ryżem i sałatką. Smacznego!