Przepisy

Miodowa ćwiartka z kurczaka

Miodowa ćwiartka z kurczaka

  • 10 min + grillowanie 20 min
  • 4 os.
  • 460 kcal/os.
  • 3,60 zł/os.

drukuj pobierz



Przyrządzisz dzięki produktom

Lista zakupów

  • ćwiartka z kurczaka - 4 szt.
  • pomidor - 2 szt.
  • groszek w puszce - 1 opak.
  • ser mozzarella - 1 opak.
  • olej - 4 łyżki
  • sos sojowy - 2 łyżeczki
  • miód - 2 łyżki
  • czosnek - 4 ząbki
  • papryczka chilli - 1 szt.
  • ryż - 1,5 szklanki
  • czerwona cebula - 1 szt.
  • oliwa z oliwek - 4 łyżki
  • świeża bazylia
  • przyprawa do kurczaka - 1 łyżka
  • sól - 1/2 łyżki
  • pieprz - 1/2 łyżki

Krok 1.

Ćwiartki z kurczaka umyj i oczyść. Przygotuj marynatę, mieszając 4 łyżki oleju, 2 łyżki miodu, 4 posiekane ząbki czosnku, łyżkę przyprawy do kurczaka, pieprz, 2 łyżeczki sosu sojowego i posiekaną papryczkę chilli. Natrzyj marynatą mięso.

Krok 2.

Zamarynowane mięso odstaw na 15 minut, a następnie grilluj.

Krok 3.

Ryż ugotuj (zgodnie z instrukcją na opakowaniu), wymieszaj z groszkiem z puszki.

Krok 4.

Przygotuj sałatkę caprese – pokrój pomidory i cebulę, dodaj mozzarellę, posól, popierz i polej oliwą z oliwek. Udekoruj bazylią. Grillowanego kurczaka wyłóż na talerz z ryżem i sałatką. Smacznego!

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry