Przepisy

Kiełbasa śląska z grilla

Kiełbasa śląska z grilla

  • 20 min + grillowanie 25 min
  • 4 os.
  • 500 kcal/os.
  • 6,80 zł/os.

drukuj pobierz



Lista zakupów

  • kiełbasa śląska - 1 kg
  • kukurydza - 1 puszka
  • groszek zielony - 1 puszka
  • sałata lodowa - 1 szt.
  • jogurt naturalny - 1 opak.
  • pieczywo tostowe - 3 szt.
  • musztarda - 1 słoik
  • chrzan - 1 słoik
  • czerwona fasola - 1 puszka
  • ziemniaki młode - 1 kg
  • oregano - 1 łyżeczka
  • czosnek - 4 ząbki
  • sól, pieprz

Krok 1.

Ponacinaj kiełbasę w kratkę i ułóż na ruszcie.

Krok 2.

Ziemniaki umyj dokładnie, przypraw solą i pieprzem, przekrój na połówki i wyłóż na grilla.

Krok 3.

Jogurt wymieszaj z oregano, dodaj sól i pieprz. Połącz go z porwaną na drobne kawałki sałatą, dokładnie mieszając. Pieczywo tostowe przekrój na pół i zgrilluj. Następnie natrzyj je ząbkami czosnku.

Krok 4.

Fasolę, kukurydzę, groszek wysyp na sitko i opłucz wodą. Dodaj do sałaty i wymieszaj. Na talerz wyłóż kiełbasę, ziemniaki i sałatę. Do smaku dodaj musztardę, chrzan oraz grzanki. Smacznego!