Krok 1.
Filet z indyka umyj i pokrój w paski o grubości 1 cm, zamarynuj w soli i pieprzu. Odstaw na 15 minut.
Filet z indyka umyj i pokrój w paski o grubości 1 cm, zamarynuj w soli i pieprzu. Odstaw na 15 minut.
Marchewkę i pietruszkę obierz i pokrój w cienkie paski. Na patelnię włóż masło i na małym ogniu krótko smaż paski marchewki, pietruszki oraz fasolkę.
Na drugiej patelni grilluj zamarynowane mięso. W garnuszku zagotuj wodę na jaja poshe. Przygotowanie jajek: niską szklankę wyłóż folią spożywczą, tak aby wypełniła dno i boki szklanki, wysmaruj odrobiną pesto (lub wlej odrobinę oleju) i wbij jajko. Następnie zbierz brzegi folii tak, aby powstał woreczek i włóż do gotującej się wody. Poczekaj do momentu, aż białko jajka się zetnie. Wyjmij z wrzątku. Zdejmij folię.
Do warzyw na patelni dodaj oliwki i pomidorki. Przygotuj sos, blendując kapary z jogurtem naturalnym. Dodaj do niego ogórek pokrojony w cienkie paski za pomocą obieraczki. Na talerz nałóż sałatę, warzywa oraz grillowanego kurczaka. Podaj sos w oddzielnej miseczce. Na wierzchu potrawy ułóż jajko poshe. Smacznego!