Przepisy

Sałatka a'la Cezar

Sałatka a'la Cezar

  • 20 min + pieczenie 15 min
  • 4 os.
  • 370 kcal/os.
  • 7 zł/os.

drukuj pobierz



Przyrządzisz dzięki produktom

Lista zakupów

  • filet z indyka - 600 g
  • ogórek zielony - 2 szt.
  • masło - 1/2 kostki
  • jaja - 4 szt.
  • czarne oliwki - 1 słoik
  • miks sałat - 1 opak.
  • pietruszka - 1 szt.
  • kapary - 1 łyżka
  • jogurt naturalny - 1 duże opak.
  • marchewka - 2 szt.
  • pomidorki cherry lub pomidor - 1 opak. lub 2 szt.
  • fasolka szparagowa mrożona - 1 opak.
  • pieprz, sól

Krok 1.

Filet z indyka umyj i pokrój w paski o grubości 1 cm, zamarynuj w soli i pieprzu. Odstaw na 15 minut.

Krok 2.

Marchewkę i pietruszkę obierz i pokrój w cienkie paski. Na patelnię włóż masło i na małym ogniu krótko smaż paski marchewki, pietruszki oraz fasolkę.

Krok 3.

Na drugiej patelni grilluj zamarynowane mięso. W garnuszku zagotuj wodę na jaja poshe. Przygotowanie jajek: niską szklankę wyłóż folią spożywczą, tak aby wypełniła dno i boki szklanki, wysmaruj odrobiną pesto (lub wlej odrobinę oleju) i wbij jajko. Następnie zbierz brzegi folii tak, aby powstał woreczek i włóż do gotującej się wody. Poczekaj do momentu, aż białko jajka się zetnie. Wyjmij z wrzątku. Zdejmij folię.

Krok 4.

Do warzyw na patelni dodaj oliwki i pomidorki. Przygotuj sos, blendując kapary z jogurtem naturalnym. Dodaj do niego ogórek pokrojony w cienkie paski za pomocą obieraczki. Na talerz nałóż sałatę, warzywa oraz grillowanego kurczaka. Podaj sos w oddzielnej miseczce. Na wierzchu potrawy ułóż jajko poshe. Smacznego!

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry