Przepisy

Roladki drobiowe z tarniną

Roladki drobiowe z tarniną

Kategoria:
Tagi:
poznaj inne przepisy

drukuj pobierz

 

Przygotowanie

Krok po kroku...

Przygotowanie farszu:
Ugotowanego buraka ścieramy na tarce.
Jabłko i cebulę kroimy w kostkę, a następnie drobno siekamy orzechy.
Dodajemy 2 łyżki oleju i 2 łyżki konfitury z tarniny.
Doprawiamy pieprzem i dokładnie mieszamy.

Przygotowanie mięsa:
Filet z kurczaka rozcinamy na 4 płaty.
Rozbijamy i odrobinę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Na każdy płat mięsa kładziemy plaster szynki np. szwarcwaldzkiej.
Następnie wykładamy farsz i ciasno zwijamy roladki.

Obtaczamy je w jajku oraz bułce tartej i smażymy ze wszystkich stron aż do uzyskania złotego koloru.
Tak przygotowane roladki drobiowe można zaserwować na ciepło na obiad lub podać, pokrojone w plastry, na kolację.

Składniki

  • filet z kurczaka podwójny 1 szt
  • szynka wędzona 4 plastry

  • Farsz:
  • cebula biała 1 szt
  • jabłko 1 szt
  • orzechy włoskie 3-4 łyżki
  • burak 1 szt
  • olej 2 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • konfitura z tarniny 2 łyżki

  • jajka 2 szt
  • bułka tarta do panierki

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry