Krok 1. Na grzyby
Umyj i namocz grzyby najlepiej przez noc. Pokrój w plastry. Na patelni rozpuść połowę masła, wrzuć grzyby i smaż, aż zmiękną. Następnie przypraw je solą i pieprzem.
Umyj i namocz grzyby najlepiej przez noc. Pokrój w plastry. Na patelni rozpuść połowę masła, wrzuć grzyby i smaż, aż zmiękną. Następnie przypraw je solą i pieprzem.
Do ⅔ grzybów dodaj pokrojone morele, połowę koperku i wymieszaj farsz.
Natnij pierś z indyka, tworząc obszerną kieszonkę, w którą włóż farsz. Natrzyj indyka solą, pieprzem, skórką z cytryny i piecz w temperaturze 170 oC przez około godzinę, następnie odstaw na 10 minut.
Na rozgrzane masło wrzuć pokrojoną w piórka cebulę, następnie dodaj pozostałe grzyby i podlej białym winem. Wciśnij sok z cytryny, dopraw solą, pieprzem i odrobiną gałki muszkatołowej oraz resztą świeżo skrojonego koperku. Pierś pokrój w plastry i podawaj na ryżu lub kaszy, polaną maślanym sosem grzybowym. Smacznego!