Przepisy

Babeczki truskawkowe

Babeczki truskawkowe

Autor: Magdalena

Przygotowanie

Krok po kroku...

Masło i margarynę posiekać z mąką. Dodać cukier puder i żółtka. Zagnieść ciasto i schłodzić ok. 30 minut. Ciastem wylepiać wysmarowane tłuszczem foremki. Piec na złoty kolor ok. 15-20 minut w temp. 170 stopni.

Do każdej babeczki nałożyć łyżeczkę dżemu truskawkowego następnie przy użyciu szprycy nakładać krem. Babeczki udekorować startą czekoladą.

Dodatkowy element: masa truskawkowa

Składniki

Ciasto:

  • 2 szkl. mąki
  • 2 żółtka
  • ½ szkl. cukru pudru
  • 12 dag margaryny
  • 8 dag masła

Dodatkowo:

  • tłuszcz do wysmarowania foremek
  • dżem truskawkowy (u mnie domowej roboty)
  • 2 paski czekolady