Przepisy

Crumble z truskawkami i borówkami

Crumble z truskawkami i borówkami

Autor: Ewa

Kategoria:
Tagi:
poznaj inne przepisy

drukuj pobierz

 

Przygotowanie

Krok po kroku...

Mąkę, cukier, masło i karmel z wanilią połączyć dłońmi robiąc kruszonkę. Truskawki i borówki wsypać na głęboki talerz, dodać łyżkę mąki i wymieszać.

4 foremki do zapiekania można wysmarować masłem ale nie jest to konieczne.
Do foremek rozdzielić owoce a na nie rozdzielić kruszonkę.

Foremki z zawartością wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni z termoobiegiem na 20 - 25 minut w zależności od piekarnika.

Podawać na gorąco albo same albo z lodami czy bitą śmietaną.

Składniki

  • 1 szk świeżych lub mrożonych borówek amerykańskich
  • 1,5 szk świeżych lub mrożonych truskawek
  • 200 g mąki pszennej
  • 100 g masła
  • 100 g cukru
  • 1 łyżka karmel z wanilią ( młynek )
  • 1 łyżka mąki

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry