Przepisy

Chłodnik z awokado i ogórka z terriną z wędzonego łososia

Chłodnik z awokado i ogórka z terriną z wędzonego łososia

Autor: Iwona

Kategoria:
Tagi:
poznaj inne przepisy

drukuj pobierz

 

Przygotowanie

Krok po kroku...

Łososia zmiksować z białym serkiem i chrzanem, dodać bazylię i koperek, wymieszać. Masę łososiową wyłożyć na foli spożywczej, w środku poukładać oliwki, a następnie zwinąć w roladę. Na końcach folię związać i schłodzić. Schłodzoną terrine pokroić w plastry.

Awokado obrać i usunąć pestkę. Ogórki obrać i razem z rzodkiewkami posiekać na drobną kostkę. Kefir zmiksować za pomocą blendera z jogurtem, awokado, dwoma ogórkami, koperkiem i sokiem z cytryny. Doprawić solą i pieprzem, schłodzić.

Schłodzony chłodnik podawać z terriną z wędzonego łososia, pokrojonym w kostkę ogórkiem oraz rzodkiewką.

Składniki

Składniki na chłodnik:

  • 1 awokado
  • 3 ogórki gruntowe
  • 6 rzodkiewek
  • duża garść koperku
  • 1,5 łyżki soku z cytryny
  • 1 szklanka kefiru
  • 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz

Składniki na terrinę:

  • 125 g łososia wędzonego
  • 80 g serka kremowego
  • 15 g chrzanu
  • 1 łyżka posiekanej bazylii
  • 1 łyżka posiekanego koperku

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry