Przepisy

Ogórki faszerowane twarożkiem

Ogórki faszerowane twarożkiem

Autor: jolanta

Kategoria:
Tagi:
poznaj inne przepisy

drukuj pobierz

 

Przygotowanie

Krok po kroku...

Ogórki umyć, osuszyć, nie obierać. Za pomocą mandoliny pociąć na cienkie plastry. Zieleninę i rzodkiewkę opłukać, osączyć i drobno posiekać.

Twaróg przełożyć do miski, rozdrobnić widelcem , dodać jogurt, posiekaną zieleninę i rzodkiewkę, wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na desce ułożyć plastry ogórka, na każdy przy końcu, nakładać po czubatej łyżeczce sera.

Delikatnie zwinąć, aby masa nie wyszła bokiem i spinać wykałaczkami po 2 roladki i ułożyć na talerzu.

Składniki

  • 2 ogórki gruntowe
  • 75 g twarogu
  • 1 rzodkiewka
  • trochę koperku
  • trochę szczypiorku
  • 1 łyżka jogurtu greckiego
  • do smaku sól i pieprz mielony

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry