phone icons
screen bg screen 2 screen 3 screen 4 screen 5 screen 6 screen 1

LICZNE KORZYŚCI
Z APLIKACJĄ MOBILNĄ DELIKATESY CENTRUM

text icon 1

Masz Delikartę
zawsze pod ręką

text icon 2

Aktywujesz
kupony promocyjne

text icon 3

Sprawdzasz swoje oszczędności
i historię zakupów

text icon 4

Sprawdzasz gazetki
i aktualne promocje

text icon 5

Wygodnie tworzysz
listy zakupowe

text icon 6

Inspirujesz się
przepisami

Przepisy

Śnieżka z kiełkami rzodkiewki, orzechami włoskimi, truskawkami i wiśniami w sosie balsamicznym

Śnieżka z kiełkami rzodkiewki, orzechami włoskimi, truskawkami i wiśniami w sosie balsamicznym

Autor: Iwona

Kategoria:
Tagi:
poznaj inne przepisy

drukuj pobierz

 

Przygotowanie

Krok po kroku...

Serek mascarpone, jogurt i cukier zmiksować tak by powstała gładka masa. Serek umieścić w lodówce do schłodzenia.
Wiśnie umyć i wydrylować. Truskawki umyć, usunąć szypułki i pokroić na mniejsze kawałki.
Do octu balsamicznego dodać miód i dokładnie wymieszać. Wiśnie i truskawki zalać octem balsamicznym i pozostawić na pół godziny. Po tym czasie wiśnie i truskawki wyjąć z octu balsamicznego.

Serek mascarpone wyłożyć na talerz, przybrać truskawkami, wiśniami, kiełkami rzodkiewki oraz posiekanymi orzechami włoskimi.

Składniki

  • 400 g serka mascarpone
  • 120 g jogurtu naturalnego typu greckiego
  • 50 g cukru pudru
  • 1 szklanka wiśni
  • 1 szklanka truskawek
  • 100 g orzechów włoskich
  • 20 g kiełków rzodkiewki
  • 80 ml octu balsamicznego
  • 1 łyżka miodu

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry