Przepisy

Sernik mango z czekoladą

Sernik mango z czekoladą

Autor: Izabela

Kategoria:
Tagi:
poznaj inne przepisy

drukuj pobierz

 

Przygotowanie

Krok po kroku...

Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Herbatniki pokrusz i wymieszaj z masłem oraz z ok. 1/3 czekolady, wylep dno foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 10 minut w temp. 180 st. C. Ostudź.

Półtora mango obierz, pokrój i zmiksuj. Wymieszaj z cukrem, żelatyną i podgrzej, aż żelatyna się rozpuści. Ostudź.

Śmietanę kremówkę ubij na sztywno. Kremówkę wymieszaj z masą owocową. Dodaj twaróg. Wyłóż na spód z herbatników. Odstaw do lodówki na godzinę (do stężenia). Wyjmij z formy i polej resztą czekolady.Tuż przed podaniem obierz resztę mango, potnij je w fantazyjne paski - najlepiej obieraczką do warzyw. Udekoruj nimi wierzch deseru.

Smacznego

Składniki

  • 15 dag pełnoziarnistych, drobno pokruszonych herbatników
  • 8 dag rozpuszczonego masła
  • tabliczka czekolady
  • 2 owoce mango
  • 5 łyżek brązowego cukru
  • 4 łyżki żelatyny
  • 1/2 kg gotowego sera sernikowego
  • 500 ml kremówki

Produkty polecane

479

Masło Ekstra
Mleczna Zagroda

159

Czekolada Amelia

deserowa

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry