Przepisy

Dorsz pieczony z bananami

Dorsz pieczony z bananami

Autor: Katarzyna

Kategoria:
Tagi:
poznaj inne przepisy

drukuj pobierz

 

Przygotowanie

Krok po kroku...

Banana obieramy i kroimy w plasterki. W miseczce mieszamy ze sobą koncentrat pomidorowy, cukier, oliwę i wodę. Następnie dodajemy banana i mieszamy. Cały sos pomidorowy powinien pokryć plasterki banana.
Dorsza układamy w naczyniu żaroodpornym skórą do dołu. Oprószamy go solą, pieprzem i pozostałymi przyprawami: estragonem, koperkiem i tymiankiem. Na rybę wykładamy przygotowanego banana.

Całość odstawiamy do lodówki na 1 h do schłodzenia. Następnie pieczemy go 30 minut w 180 stopniach. Życzę smacznego :)

Składniki

  • 500g dorsza (filet)
  • 1/4 łyżeczki tymianku
  • 1/4 łyżeczki estragonu
  • 1/4 łyżeczki koperku
  • sól
  • pieprz
  • 1 banan
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1,5 łyżki wody
  • 1,5 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka cukru

Produkty polecane

149

Koncentrat Pomidorowy Słoneczny Ogród

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry