Przepisy

Pierniczkowy koktajl z egzotycznymi owocami

Pierniczkowy koktajl z egzotycznymi owocami

Autor: Aneta

Przygotowanie

Krok po kroku...

Owoce obieramy ze skóry.
Z ananasa usuwamy twardą część, z a pomarańczy także białą błonkę*

Owoce, podzielone na mniejsze kawałki wkładamy do blendera, z pomarańczy wyciskamy także pozostały sok, wlewamy jogurt naturalny, wsypujemy przyprawę do pierniczków i miksujemy.

Podajemy w szklance oblepionej cukrem korzennym. Jak to zrobić? Brzegi szklanki "smarujemy" plasterkiem pomarańczy lub cytryny i obtaczamy w korzennym cukrze, który najlepiej wysypać na talerzyk.

Smacznego!

Składniki

  • 400 g jogurtu naturalnego
  • 1/2 kaki, inaczej persymona
  • 1 pomarańcza
  • 1/4 świeżego ananasa
  • cukier, miód wedle uznania do smaku
  • 1 - 2 łyżeczki przyprawy korzennej do pierniczków
  • do dekoracji szklanki
  • cukier kryształ wymieszany z przyprawą do pierniczków
  • sok z cytryny, pomarańczy