Przepisy

Chutney z brzoskwiń i gruszek

Chutney z brzoskwiń i gruszek

Autor: Sylwia

Kategoria:
Tagi:
poznaj inne przepisy

drukuj pobierz

 

Przygotowanie

Krok po kroku...

Cebulę pokroić w kostkę i w garnku wymieszać z cukrem. Odstawić.

W tym czasie możemy przygotować gruszki i brzoskwinie, obierając je ze skóry i pozbywając się pestek i gniazd nasiennych. Kiedy cebula puści sok, można zacząć podgrzewać na małym ogniu.

Po 5-10minutach dorzucić pokrojone w kostkę brzoskwinie i gruszki.

Chwilę podusić po czym wsypać rodzynki i przyprawy. Czosnek należy dodać rozgnieciony. Dusić, aż chutney będzie gęsty, wlewając pod koniec ocet. Gorący przekładać do czystych słoiczków. Słoiki powinny się pozamykać, więc pasteryzacja nie jest potrzebna.

Smacznego.

Składniki

  • 1 kg brzoskwiń
  • 1/2 kg gruszek
  • 2 cebule
  • 1 1/2 szklanki brązowego cukru
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki pieprzu czarnego
  • 1 łyżka startego imbiru
  • 200g rodzynek
  • 1 szklanka octu jabłkowego

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry