Przepisy

Babeczki z tortilli z passatą pomidorową

Babeczki z tortilli z passatą pomidorową

Autor: Aneta Gwiner

Przygotowanie

Krok po kroku...

Passate podgrzać. Doprowić solą, pieprzem i posiekaną kolendrę
Dodać parmezan starty.
z tortilly wycinamy okręgi (ja użyłam szerokiej szklanki)
Wkładamy placuszki do formy na muffinków i przyciskamy.
Szynkę i pieczarki kroimy w kostkę. mieszamy ze sobą
Do placuszków wkładamy szynkę z pieczarkami a na to passatę pomidorową.
Posyp mozarellą
Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 st przez 15 minut

Składniki

  • 3 szt tortille
  • 50 g parmezan
  • 120 g mozarella
  • 100 ml passata pomidorowa
  • 120 g ulubiona szynka
  • 2 szt pieczarki
  • świeża kolendra
  • sól
  • pieprz