Przepisy

Pomidorowe brownie

Pomidorowe brownie

Autor: Ewa

Kategoria:
Tagi:
poznaj inne przepisy

drukuj pobierz

 

Przygotowanie

Krok po kroku...

Masło rozpuścić z czekoladami, wymieszać i odstawić do przestygnięcia. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i drobno pokroić. Odstawić.

Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Do masy jajecznej dodawać na przemian, po łyżce mąki, wymieszanej z kakao i pomidorów, ciągle mieszając. Na koniec wlać czekoladę z masłem, dodać sól i delikatnie wymieszać.

Piec w foremce o wymiarach 28x18 cm , wyłożonej papierem do pieczenia w 200 stopniach przez około 35-40 minut. Smacznego :)

Składniki

  • 2 bardzo dojrzałe pomidory
  • 125 g mlecznej czekolady
  • 75 g gorzkiej czekolady
  • 3 jajka
  • 100 g mąki
  • 2 płaskie łyżki kakao
  • 200 g miękkiego masła
  • 1/2 szklanki brązowego cukru
  • szczypta soli

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry