headline

Poczuj magię wypieków z formami do pieczenia BergHOFF

molds

Wysokiej jakości formy to przepis na perfekcyjne wypieki!

Formy wykonane są z niezwykle trwałej stali karbowanej, która zapewnia idealne rozprowadzanie ciepła, a co za tym idzie równomierne pieczenie. Dodatkowo powłoka Ferno Green sprawia, że naczynia są odporne na zadrapania, wypieki nie przywierają do ścianek form, a Ty dbasz o środowisko!

mold

Forma do babeczek

Forma do babeczek to Twój niezbędnik podczas przygotowywania nie tylko tradycyjnych, słodkich wypieków, ale również fantastycznych przystawek! Makaronowe muffinki z warzywami i serem ucieszą oczy i podniebienia Twoich bliskich. Dzięki powłoce Ferno Green nie musisz używać tłuszczu, muffinki same wyskoczą z foremki.

mold

Forma do babeczek to Twój niezbędnik podczas przygotowywania nie tylko tradycyjnych, słodkich wypieków, ale również fantastycznych przystawek! Makaronowe muffinki z warzywami i serem ucieszą oczy i podniebienia Twoich bliskich. Dzięki powłoce Ferno Green nie musisz używać tłuszczu, muffinki same wyskoczą z foremki.

mold

Kwadratowa forma do pieczenia

Mistrzowie własnoręcznie robionych serników – możecie już nastawiać piekarniki! Kwadratowa forma do pieczenia idealnie sprawdzi się do ciast nadziewanych owocami lub serem. Miarki na formie pozwolą na sprawiedliwe porcjowanie pyszności i wszyscy będą zadowoleni!

mold

Mistrzowie własnoręcznie robionych serników – możecie już nastawiać piekarniki! Kwadratowa forma do pieczenia idealnie sprawdzi się do ciast nadziewanych owocami lub serem. Miarki na formie pozwolą na sprawiedliwe porcjowanie pyszności i wszyscy będą zadowoleni!

mold

Prostokątna forma do pieczenia

Prostokątna forma do pieczenia to konieczność podczas imprez okolicznościowych i Świąt. Jej wielkość pozwala na upieczenie porcji ciasta zdolnej nasycić brzuchy nawet największych łasuchów. Dzięki właściwościom stali karbonowej zachodzi doskonała wymiana ciepła, a Ty masz pewność, że ciasto będzie idealnie wypieczone.

mold

Prostokątna forma do pieczenia to konieczność podczas imprez okolicznościowych i Świąt. Jej wielkość pozwala na upieczenie porcji ciasta zdolnej nasycić brzuchy nawet największych łasuchów. Dzięki właściwościom stali karbonowej zachodzi doskonała wymiana ciepła, a Ty masz pewność, że ciasto będzie idealnie wypieczone.

mold

Okrągła forma do pieczenia

Okrągła forma do pieczenia to absolutny hit urodzinowych przygotowań. Upieczesz w niej biszkopt idealny, a Twój tort uwiedzie podniebienia gości. Powłoka Ferno Green zagwarantuje Ci wyciągnięcie wypieku z formy bezproblemowo i przy zachowaniu perfekcyjnego kształtu!

mold

Okrągła forma do pieczenia to absolutny hit urodzinowych przygotowań. Upieczesz w niej biszkopt idealny, a Twój tort uwiedzie podniebienia gości. Powłoka Ferno Green zagwarantuje Ci wyciągnięcie wypieku z formy bezproblemowo i przy zachowaniu perfekcyjnego kształtu!

mold

Blaszka do pizzy

Włoska prowincja w zaciszu Twojego domu? Nic prostszego! Okrągła blaszka sprawdzi się doskonale do wypieku pizzy, a dzięki perforowanej powierzchni uzyskasz aromatyczny, kruchy spód, który zachwyci wszystkich smakoszy tego neapolitańskiego przysmaku.

mold

Włoska prowincja w zaciszu Twojego domu? Nic prostszego! Okrągła blaszka sprawdzi się doskonale do wypieku pizzy, a dzięki perforowanej powierzchniu zyskasz aromatyczny, kruchy spód, który zachwyci wszystkich smakoszy tego neapolitańskiego przysmaku.

mold

Forma do babki

Forma do babki to gwarancja idealnego kształtu puszystych, biszkoptowych babek z charakterystycznym otworem w środku. Wystarczy, że wypełnisz formę masą na ciasto z naszego przepisu, włożysz do piekarnika i możesz zacząć podziwiać, jak powstaje dzieło sztuki!

mold

Forma do babki to gwarancja idealnego kształtu puszystych, biszkoptowych babek z charakterystycznym otworem w środku. Wystarczy, że wypełnisz formę masą na ciasto z naszego przepisu, włożysz do piekarnika i możesz zacząć podziwiać, jak powstaje dzieło sztuki!

mold

Forma do ciasta

Forma do ciasta jest bardzo uniwersalna: świąteczny piernik, śniadaniowa strucla serowa, tradycyjny pasztet, a nawet chleb od teraz zawsze wyjdą idealne! Wykonana ze stali karbonowej zapewni równomierne wypieczenie. To absolutna podstawa w Twojej kuchni!

mold

Forma do ciasta jest bardzo uniwersalna: świąteczny piernik, śniadaniowa strucla serowa, tradycyjny pasztet, a nawet chleb od teraz zawsze wyjdą idealne! Wykonana ze stali karbonowej zapewni równomierne wypieczenie. To absolutna podstawa w Twojej kuchni!

headline
i wypróbuj przepisy na wypieki idealne!

Specjalnie dla Ciebie przetestowaliśmy kilkadziesiąt przepisów i wybraliśmy najlepsze, abyś mógł nimi zachwycać bliskich.

recipt
Muffiny cytrynowe
recipt
Różana tarta z jabłkami
recipt
Quiche z łososiem i brokułami
recipt
Muffiny cytrynowe
recipt
Różana tarta z jabłkami
recipt
Quiche z łososiem i brokułami
recipt
Prosta babka drożdżowa
recipt
Puszysty sernik na spodzie z ciastek
recipt
Wyśmienity keks
recipt
Tarta na kruchym spodzie z masą makową
Pobierz przepis

Prosta babka drożdżowa

Składniki:

100 g drożdży, 1 opak. cukru waniliowego, 1 szkl. cukru, 6 jajek, 1 szkl. oleju, 1 szkl. ciepłego mleka, 5 szkl. mąki tortowej, 200 g rodzynek, cukier puder do dekoracji

Sposób przygotowania

Do miski włożyć wszystkie składniki po kolei, tak jak są zapisane (bez rodzynek) i odstawić pod przykryciem na 3 godziny. Po upływie 3 godzin dokładnie wymieszać, dodać sparzone wrzątkiem rodzynki. Włożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do zimnego piekarnika. Piec około 40 minut lub do suchego patyczka w temp. 180°C. Ostudzoną babkę posypać cukrem pudrem.

Pobierz przepis

Puszysty sernik na spodzie z ciastek

Składniki na spód:

200 g herbatników z mąki pełnoziarnistej, 100 g masła

Składniki na mase serową:

1000 g białego serka kremowego, 1 szkl. cukru, 1 opak. cukru waniliowego, 3 jajka, 3 żółtka, sok wyciśnięty z 1/2 cytryny, 1 łyżka mąki pszennej, 50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej

Sposób przygotowania

Kwadratową formę o boku 31 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Herbatniki bardzo drobno pokruszyć, dodać roztopione masło i wymieszać. Otrzymaną masą wylepić dno i brzegi formy. Wstawić do lodówki na 30 minut. Serek miksować na puszystą gładką masę i, cały czas miksując, porcjami dodawać cukier, później cukier waniliowy, a następnie jedno po drugim (nie wszystkie naraz) - całe jajka i żółtka. Na koniec ubijania dodać sok cytrynowy. Następnie dodać mąkę i delikatnie wymieszać łyżką. Na koniec dodać kandyzowaną skórką pomarańczową i wymieszać. Spód i boki schłodzonej formy owinąć folią aluminiową (dla bezpieczeństwa przygotować dwie warstwy). Ważne, aby brzeg folii zabezpieczał brzegi formy dość wysoko - sernik piecze się w kąpieli wodnej, woda nie może dostać się do środka. Tak zabezpieczone naczynie wstawić do drugiego pojemnika do pieczenia z brzegiem wysokim na tyle, by sięgał do co najmniej 1/3 wysokości formy. Następnie wlać masę serową i wstawić na środkowy poziom do piekarnika z włączonym termoobiegiem i rozgrzanego do 170°C. Ostrożnie, do 1/3-1/2 wysokości formy, napełnić naczynie ciepłą wodą. Piec 50 minut (w trakcie pieczenia sprawdzić, czy woda się nie wygotowała. Jeśli tak - uzupełnić).

Pobierz przepis

Wyśmienity keks

Składniki:

250 g mąki pszennej, 250 g masła lub margaryny, 200 g cukru pudru, 5 jajek, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżka spirytusu, 500 g bakalii (orzechy włoskie, żurawina, morele suszone, migdały, figi itp.)

Sposób przygotowania

Bakalie wymieszać (jeśli potrzeba, to wcześniej posiekać), sparzyć wrzątkiem i odstawić. Utrzeć masło lub margarynę na puszystąmasę, dodać żółtka, cukier puder i alkohol i dalej ucierać. Następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, a na końcupianę ubitą z białek. Wszystko delikatnie wymieszać. Bakalie wymieszanez łyżką mąki dodać do ciasta. Ciasto przełożyć do foremki „keksówki”. Piec w temp. 170°C około 50 minut.

Pobierz przepis

Tarta na kruchym spodzie z masą makową

Składniki:

4 jajka, 1 szkl. cukru, 3 szkl. mąki pszennej, 1 kostka masła, 3 łyżki kwaśnej śmietany 18%, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 opak. cukru waniliowego, 850 g masy makowej, cukier puder do dekoracji

Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Mąkę wymieszać z prosz- kiem do pieczenia. Masło pokroić w kawałki i posiekać razem z mąką. Dodać utarte żółtka i śmietanę i zagnieść ciasto. Uformować w kulę i wło- żyć na min. 30 minut do lodówki. Po tym czasie wyjąć z lodówki, podzielić na dwie części. 1 część rozwałkować i włożyć do formy na tarty i podpiec w piekarniku nagrzanym do 170°C około 15 minut. Po tym czasie wyjąć. Masę makową przełożyć do miski. Z dwóch białek ubić pianę i delikat- nie wymieszać z masą makową. Przełożyć na podpieczony spód. Drugą połowę ciasta również rozwałkować, wyciąć gwiazdki, np. za pomocą foremek do ciastek, ułożyć na wierzchu ciasta. Ponownie włożyć do pie- karnika na około 15 minut. Po wyjęciu z piekarnika posypać ostudzone ciasto cukrem pudrem.

Pobierz przepis

Muffiny cytrynowe

Składniki na ciasto:

250 g masła, skórka otarta z 2 cytryn, 200 g cukru, 3 jajka, 30 g wiórków kokosowych, 45 g płatków migdałowych, 3 łyżki soku z cytryny, 375 g mąki pszennej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej, 200 g jogurtu naturalnego (lub jogurtu greckiego)

Składniki na lukier:

1 szkl. cukru pudru, 2-3 łyżki soku z cytryny

Sposób przygotowania

Mąkę, proszek do pieczenia i sodę wymieszać i przesiać, odłożyć. Utrzeć masło z cukrem do otrzymania lekkiej i puszystej masy. Po kolei wbijać jajka, po każdym dobrze miksując. Następnie dodać otartą skórkę z cytryny i utrzeć. Dodać wiórki, migdały, sok z cytryny, mąkę wymieszaną z proszkiem i sodą. Na końcu dodać jogurt. Wszystko delikatnie wymieszać do połączenia składników. Nałożyć ciasto równomiernie do formy na muffiny. Piec w temperaturze 180°C przez około 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Cukier puder wsypać do miseczki, zalać sokiem z cytryny i rozetrzeć grzbietem łyżki do gładkości. Polać po lekko ciepłych bądź przestudzonych muffinach.

Pobierz przepis

Różana tarta z jabłkami

Składniki na ciasto:

250 g mąki pszennej, 90 g zimnego masła, 30 g zimnego smalcu, 60 g cukru pudru, szczypta soli, 2-3 łyżki zimnej wody

Składniki na budyń waniliowo-migdałowy:

600 ml mleka, 2 łyżeczki cukru waniliowego, 6 żółtek, 100 g cukru, 40 g mąki pszennej, 40 g skrobi ziemniaczanej, 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego

Składniki na bukiet róż:

7-8 jabłek z czerwoną skórką, 3 szkl. wody, sok z 1/2 cytryny, 200 g cukru, 1 galaretka w jasnym kolorze

Sposób przygotowania

Mąkę przesiać, dodać masło, smalec i posiekać. Dodać cukier puder, sól, zimną wodę i zagnieść. Uformować kulę, owinąć folią, schłodzić w lodówce przez 60 minut. Formę na tartę posmarować masłem i oprószyć mąką. Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość ok. 3 mm i wyłożyć nim formę. Ponownie schłodzić przez 30 minut. Wyjąć i oprószyć mąką, wyłożyć na nie papier do pieczenia, na to wysypać fasolę, która obciąży ciasto. Piekarnik nagrzać do 200°C. Wstawić ciasto i podpiec przez 15 minut. Następnie wyjąć z piekarnika, usunąć papier z obciążeniem, obniżyć temperaturę do 180°C, wstawić z powrotem i piec 10 minut. Zagotować mleko z cukrem waniliowym i odstawić. Żółtka i cukier utrzeć do białości. Dodać mąkę i skrobię ziemniaczaną i zmiksować, aż do uzyskania gładkiej pasty. Dodać 100 ml gorącego mleka, zmiksować. Masę jajeczną wlać do reszty zagotowanego mleka, dobrze wymieszać. Dodać ekstrakt migdałowy. Następnie zagotować, często mieszając. Gotować jeszcze ok. 1 minuty, mieszając, aż budyń zgęstnieje. Gotowy budyń od razu wylać na kruchy spód i odstawić do wystudzenia. Do garnuszka wlać wodę, sok z cytryny i cukier. Wymieszać, zagotować. Z jabłek usunąć gniazda nasienne, podzielić na ćwiartki, nie obierać. Pokroić jabłka na 2 mm plasterki i przełożyć je do gorącego syropu cukrowego, chwilę pogotować. Plasterki jabłek powinny być miękkie i się nie rozpadać. Układać po 6 plasterków jabłek tak, aby na siebie zachodziły. Zwinąć je, formując różę. Ułożyć na wystudzonym budyniu, wciskając w budyń. Zalać cienką warstwą zastygającej galaretki i schłodzić w lodówce.

Pobierz przepis

Quiche z łososiem i brokułami

Składniki:

250 g mąki pszennej, 20 g drożdży, 2/3 szkl. mleka, 1/2 łyżeczki cukru, 3 łyżki masła, tłuszcz do posmarowania formy, 250 g fileta z łososia bez skóry, 1/2 szt. brokułu, 10 pomidorków koktajlowych, 1 szkl. śmietanki kremówki 36%, 2 jaja, sól, pieprz

Sposób przygotowania

Mąkę przesiać przez sito do dużej miski. W środku zrobić wgłębienie. Drożdże wymieszać z cukrem i dwiema łyżkami mleka, przelać do wgłębienia w mące. Zostawić na 15 minut przykryte ściereczką w ciepłym miejscu. Po tym czasie dodać resztę mleka, rozpuszczone i schłodzone masło oraz szczyptę soli. Wyrabiać ciasto tak długo, aż zaczną pojawiać się bąble. Odstawić na kolejne 15 minut do wyrośnięcia. Następnie rozwałkować na okrągły placek i włożyć do okrągłej formy. Brzegi powinny być również zasłonięte. Ponownie odstawić na 15 minut w ciepłe miejsce. W tym czasie umyć łososia, osuszyć i pokroić na cząstki wielkości 2 cm. Brokuł podzielić na cząstki i obgotować we wrzącej wodzie przez 2 minuty. Pomidorki umyć i osuszyć. Śmietankę dokładnie wymieszać z dwoma jajami i doprawić solą i pieprzem. Łososia i brokuł poukładać równomiernie na wierzchu ciasta. Zalać śmietanką wymieszaną z jajami i wstawić do piekarnika nagrzanego do 220°C na około 30 minut. Udekorować pomidorkami.

Zasady akcji

Zbieranie znaczków jest proste! Rób zakupy w Delikatesach Centrum, a za każde wydane 25 zł** przy nabyciu oznaczonego produktu otrzymasz dodatkowy znaczek. Oferta obowiązuje od 22.11.2018 r. do 27.02.2019 r. lub do wyczerpania zapasów.

basket

Zrób zakupy za minimum 25 zł

labels

Zbierz 8 znaczków

allowance

Odbierz rabat do 67%