phone icons
screen bg screen 2 screen 3 screen 4 screen 5 screen 6 screen 1

LICZNE KORZYŚCI
Z APLIKACJĄ MOBILNĄ DELIKATESY CENTRUM

text icon 1

Masz Delikartę
zawsze pod ręką

text icon 2

Aktywujesz
kupony promocyjne

text icon 3

Sprawdzasz swoje oszczędności
i historię zakupów

text icon 4

Sprawdzasz gazetki
i aktualne promocje

text icon 5

Wygodnie tworzysz
listy zakupowe

text icon 6

Inspirujesz się
przepisami

Przepisy

Rolada z łopatki wieprzowej z frytkami

Rolada z łopatki wieprzowej z frytkami

  • 30 min. + pieczenie 80 min.
  • 4 os.
  • 505 kcal/os.
  • 7,10 zł/os.

drukuj pobierz



Przyrządzisz dzięki produktom

Lista zakupów

  • łopatka wieprzowa - 1 kg
  • ząbek czosnku - 4 szt.
  • natka pietruszki - 1 pęczek
  • olej smakowy - 6 łyżek
  • przyprawa
  • do mięs - 1 łyżka
  • przyprawa do ziemniaków - 1 łyżka
  • rabarbar - 3 łodygi
  • rzodkiewki - 1 pęczek
  • liście szpinaku - 2 garście
  • pomidorki koktajlowe - 15 szt.
  • miód - 2 łyżki
  • sok z cytryny - 2 łyżki
  • liście melisy - 1 łyżka
  • frytki mrożone - 1/2 opak.
  • sól - 1 łyżka
  • pieprz - 1 łyżka

Krok 1.

Mięso umyj i osusz. Rozbij na duży płat i posyp solą i pieprzem z obu stron.

Krok 2.

4 łyżki oleju smakowego wymieszaj z drobno posiekanym czosnkiem, przyprawą do mięsa i posiekaną natką pietruszki. Tak przygotowaną mieszanką nasmaruj mięso z jednej strony, a następnie zwiń ciasno w roladę i zwiąż sznurkiem lub zepnij wykałaczkami. Obsmaż na patelni z każdej strony, a następnie wstaw do piekarnika nagrzanego do 190°C na około 80 minut.

Krok 3.

Liście szpinaku, rabarbar, rzodkiewki i pomidorki umyj. Rabarbar pokrój na długie paski obieraczką do warzyw. Rzodkiewki pokrój w cienkie plasterki, a pomidorki na połówki. Wymieszaj delikatnie warzywa. Z miodu, soku z cytryny, liści melisy oraz pozostałych 2 łyżek oleju zrób sos i dopraw go do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowanym dressingiem zalej warzywa.

Krok 4.

Frytki obsyp dokładnie przyprawą do ziemniaków, a następnie przygotuj według przepisu na opakowaniu. Roladę przed podaniem pokrój w plastry. Podawaj ułożoną obok frytek i sałatki. Smacznego!

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry