phone icons
screen bg screen 2 screen 3 screen 4 screen 5 screen 6 screen 1

LICZNE KORZYŚCI
Z APLIKACJĄ MOBILNĄ DELIKATESY CENTRUM

text icon 1

Masz Delikartę
zawsze pod ręką

text icon 2

Aktywujesz
kupony promocyjne

text icon 3

Sprawdzasz swoje oszczędności
i historię zakupów

text icon 4

Sprawdzasz gazetki
i aktualne promocje

text icon 5

Wygodnie tworzysz
listy zakupowe

text icon 6

Inspirujesz się
przepisami

Przepisy

Gołąbki z kaszą jęczmienną i orzechami włoskimi

Gołąbki z kaszą jęczmienną i orzechami włoskimi

  • 35 min. + gotowanie 40 min.
  • 4 os.
  • 510 kcal/os.
  • 7,70 zł/os.

drukuj pobierz



Przyrządzisz dzięki produktom

Lista zakupów

  • schab wieprzowy zmielony w Delikatesach Centrum - 500 g
  • kapusta włoska - 1 szt.
  • ząbek czosnku - 3 szt.
  • orzechy włoskie - 100 g
  • cebula - 2 szt.
  • puszka krojonych
  • pomidorów – 2 szt.
  • mały słoik zielonych oliwek - 1 szt.
  • kasza jęczmienna - 1 szkl.
  • oregano - 1 łyżeczka
  • papryka słodka - 1 łyżeczka
  • papryka ostra - 1/4 łyżeczki
  • sól - 1 łyżka
  • pieprz - 1/2 łyżki
  • posiekana natka
  • pietruszki – 6 łyżek
  • ser typu feta - 1 szt. (ok. 200 g)
  • oliwa z oliwek - 4 łyżki
  • cukier - 1 łyżeczka
  • ulubione pieczywo - 4 porcje

Krok 1.

Liście kapusty sparz, wytnij twarde części głąba. Kaszę jęczmienną ugotuj według przepisu na opakowaniu. Ostudź.

Krok 2.

Mielone mięso dokładnie wymieszaj z pokrojoną w drobną kostkę cebulą, drobno posiekanym czosnkiem,
kaszą jęczmienną, oregano, połową papryki słodkiej i ostrej, połową natki pietruszki oraz posiekanymi orzechami włoskimi. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Farsz zawiń w liście kapusty

Krok 3.

Gołąbki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i skrop oliwą z oliwek. Włóż do piekarnika nagrzanego do 190°C na 35 minut. Po upływie tego czasu na każdym gołąbku ułóż plaster sera typu feta , posyp niewielką ilością słodkiej papryki i wstaw ponownie do piekarnika na ok. 5 minut.

Krok 4.

Pozostałą cebulę i czosnek drobno pokrój i zeszklij na oliwie z oliwek. Dodaj pomidory z puszki, oliwki,
pozostałą paprykę słodką i ostrą. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Do głębokiego talerza nalej sosu. Ułóż na nim gołąbki i posyp je natką pietruszki. Podawaj z pieczywem. Smacznego!

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry