Przepisy

Schab w sosie koperkowym z plackami z makaronu

Schab w sosie koperkowym z plackami z makaronu

  • 20 min. + gotowanie 30 min.
  • 4 os.
  • 500 kcal/os.
  • 6.40 z/os.

drukuj pobierz



Przyrządzisz dzięki produktom

Lista zakupów

  • schab wieprzowy - 800 g
  • jajko - 1 szt.
  • ząbek czosnku - 2 szt.
  • makaron nitki – ok. 150 g
  • mąka pszenna - 2 łyżki
  • olej - 100 ml
  • bulion z kostki - 150 ml
  • śmietanka 36% - 100 ml
  • posiekany koperek - 4 łyżki
  • ziele angielskie - 3 szt.
  • liść laurowy - 2 szt.
  • miks sałat - 1 opak.
  • pomidorki koktajlowe - 10 szt.
  • truskawki - 10 szt.
  • sos sałatkowy – 1 opak.
  • sól - 1 łyżeczka
  • pieprz - 1 łyżeczka

Krok 1.

Mięso umyj i osusz. Pokrój na plastry o grubości 1-1,5 cm. Lekko rozbij. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Krok 2.

Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju. Obsmaż na nim kotlety z obu stron. Następnie zalej je bulionem, dodaj ziele angielskie i liść laurowy, drobno posiekany czosnek i gotuj ok. 20 minut. Następnie dodaj śmietankę, zagotuj wszystko razem na wolnym ogniu. Na koniec dodaj do sosu koperek.

Krok 3.

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Ostudź. Dopilnuj, żeby się nie posklejał. Wymieszaj z jajkiem i mąką. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Uformuj z masy placuszki i smaż je z obu stron do zrumienienia na dobrze rozgrzanym oleju.

Krok 4.

Pomidorki i truskawki umyj i przekrój na połówki. Wymieszaj z miksem sałat. Zalej sosem przygotowanym
według przepisu na opakowaniu. Kotlety układaj obok placuszków makaronowych polanych sosem. Obok ułóż sałatkę. Smacznego!

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry