Krok 1.
Mięso umyj i osusz. Pokrój na kotlety o grubości 1,5 cm. Lekko rozbij przez folię spożywczą. Odstaw.
Mięso umyj i osusz. Pokrój na kotlety o grubości 1,5 cm. Lekko rozbij przez folię spożywczą. Odstaw.
Kuskus przygotuj według przepisu na opakowaniu. Miąższ batatów dobrze rozgnieć. Wymieszaj z kaszą, mąką, 2 ząbkami czosnku drobno pokrojonymi. Dopraw do smaku solą i pieprzem i na końcu wymieszaj z jajkiem. Uformuj okrągłe kotleciki o grubości ok. 1,5 cm. Smaż na dobrze rozgrzanym tłuszczu ok. 5 minut z każdej strony.
Natkę pietruszki zmiksuj z 1 ząbkiem czosnku, 2 łyżkami oliwy i sokiem z cytryny. Dopraw do smaku solą. Pomidorki umyj i osusz. Przekrój na połówki. Cebulę obierz i pokrój w cieniutkie krążki. 1 ząbek czosnku bardzo drobno posiekaj. Wymieszaj delikatnie z posiekaną bazylią. Dopraw do smaku solą i pieprzem, skrop oliwą i octem balsamicznym.
Mięso usmaż w papirusie według przepisu na opakowaniu. Kotlety podawaj od razu po usmażeniu, ułożone obok kotlecików z kaszy, polanych pietruszkowym pesto, oraz surówki z pomidorów. Smacznego!