phone icons
screen bg screen 2 screen 3 screen 4 screen 5 screen 6 screen 1

LICZNE KORZYŚCI
Z APLIKACJĄ MOBILNĄ DELIKATESY CENTRUM

text icon 1

Masz Delikartę
zawsze pod ręką

text icon 2

Aktywujesz
kupony promocyjne

text icon 3

Sprawdzasz swoje oszczędności
i historię zakupów

text icon 4

Sprawdzasz gazetki
i aktualne promocje

text icon 5

Wygodnie tworzysz
listy zakupowe

text icon 6

Inspirujesz się
przepisami

Przepisy

Grillowana łopatka z sosem barbecue

Grillowana łopatka z sosem barbecue

  • 20 min. + grillowanie 20 min.
  • 4 os.
  • 480 kcal/os.
  • 3,80 zł/os.

drukuj pobierz



Przyrządzisz dzięki produktom

Lista zakupów

  • łopatka wieprzowa - 800 g
  • cebula - 2 szt.
  • masło - 3 łyżki
  • czosnek - 3 ząbki
  • ketchup - 3 łyżki
  • sos sojowy - 1 łyżka
  • miód - 1 łyżka
  • ocet winny biały - 2 łyżki
  • musztarda - 1 łyżka
  • papryka czerwona mielona - 0,5 łyżeczki
  • sól - 1 łyżeczka
  • pieprz - 1 łyżeczka
  • ulubione pieczywo - 4 kromki
  • starty ser żółty - 150 g

Krok 1.

Mięso umyj i osusz. Podziel na porcje.

Krok 2.

Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i zeszklij na 1 łyżce masła. Wymieszaj z przeciśniętymi przez praskę 2 ząbkami czosnku, ketchupem, sosem sojowym, miodem, octem winnym i musztardą. Dopraw do smaku solą, pieprzem i czerwoną papryką.

Krok 3.

W 1/3 sosu obtocz mięso. Grilluj na rozgrzanym ruszcie ok. 20 minut, co jakiś czas obracając mięso i smarując je sosem.

Krok 4.

2 łyżki masła wymieszaj z 1 ząbkiem czosnku przeciśniętym przez praskę, dopraw do smaku solą i pieprzem. Kromki pieczywa posmaruj masłem, posyp startym serem. Grilluj, aż ser się rozpuści. Podgrzej pozostały sos. Kawałki mięsa podawaj polane ciepłym sosem z pieczywem czosnkowym. Smacznego!

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry