Przepisy

Grillowane ćwiartki z cytryną i tymiankiem

Grillowane ćwiartki z cytryną i tymiankiem

  • 20 min. + grillowanie 40 min.
  • 4 os.
  • 490 kcal/os.
  • 3,50 zł/os.

drukuj pobierz



Przyrządzisz dzięki produktom

Lista zakupów

  • ćwiartka z kurczaka - 4 szt.
  • cytryna - 1 szt.
  • ząbek czosnku - 2 szt.
  • posiekany świeży tymianek - 1 łyżka
  • oliwa - 6 łyżek
  • makaron (ulubiony) – 100 g
  • cukinia średnia - 1 szt.
  • papryka czerwona lub żółta - 1 szt.
  • pomidorki koktajlowe - 150 g
  • ser typu feta - 150 g
  • zioła prowansalskie - 1 łyżka
  • sól - 1 łyżka
  • pieprz - 1 łyżka

Krok 1.

Mięso umyj i osusz. Oprósz solą i pieprzem.

Krok 2.

W misce wymieszaj sok z cytryny z drobno startą skórką, posiekanym tymiankiem, drobno posiekanym czosnkiem oraz 4 łyżkami oliwy z oliwek. Kurczaka dokładnie obtocz w marynacie i odstaw.

Krok 3.

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Cukinię pokrój w plastry lub półplastry, paprykę w paski, pomidorki zostaw w całości. Skrop pozostałą oliwą z oliwek. Grilluj warzywa na tacce do grilla. Następnie ostudzony makaron i warzywa delikatnie wymieszaj z serem typu feta pokrojonym w kostkę. Dopraw do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.

Krok 4.

Ćwiartki z kurczaka grilluj po kilkanaście minut z każdej strony. Podawaj na talerzu obok sałatki. Smacznego!

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry