phone icons
screen bg screen 2 screen 3 screen 4 screen 5 screen 6 screen 1

LICZNE KORZYŚCI
Z APLIKACJĄ MOBILNĄ DELIKATESY CENTRUM

text icon 1

Masz Delikartę
zawsze pod ręką

text icon 2

Aktywujesz
kupony promocyjne

text icon 3

Sprawdzasz swoje oszczędności
i historię zakupów

text icon 4

Sprawdzasz gazetki
i aktualne promocje

text icon 5

Wygodnie tworzysz
listy zakupowe

text icon 6

Inspirujesz się
przepisami

Przepisy

Faszerowana roladka z indyka

Faszerowana roladka z indyka

  • 25 min. + gotowanie 80 min.
  • 4 os.
  • 510 kcal/os.
  • 6,40 zł/os.

drukuj pobierz



Przyrządzisz dzięki produktom

Lista zakupów

  • filet z piersi indyka - 800 g
  • papryka czerwona - 0,5 szt.
  • papryka żółta - 0,5 szt.
  • papryka zielona - 0,5 szt.
  • czerwona cebula - 1 szt.
  • jogurt naturalny gęsty - 150 g
  • ogórek konserwowy - 1 szt.
  • ryż - 300 g
  • czosnek - 2 ząbki
  • sos sojowy - 2 łyżki
  • sok z cytryny - 2 łyżki
  • oliwa z oliwek - 50 ml
  • estragon - 1 łyżeczka
  • szałwia - 1 łyżeczka
  • bazylia - 1 łyżeczka
  • kapary - 30 g
  • posiekany szczypiorek - 2 łyżki
  • posiekana natka pietruszki - 2 łyżki
  • średnie, twarde pomidory - 4 szt.
  • sól - 1 łyżeczka
  • pieprz - 1 łyżeczka

Krok 1.

Mięso umyj i osusz. Lekko rozbij i posyp solą i pieprzem.

Krok 2.

Czosnek obierz i pokrój w cienkie plasterki. Połówki papryk umyj i pokrój w paski. Czosnek i papryki rozłóż równomiernie na piersi z indyka. Przygotuj zalewę. Sos sojowy wymieszaj z sokiem z cytryny i oliwą z oliwek, połową zalewy skrop mięso.

Krok 3.

Pierś z indyka ciasno zroluj. Pozostałą część zalewy wymieszaj z estragonem, szałwią i bazylią i tak powstałą marynatą natrzyj roladę. Natarte mięso ciasno zawiń w folię aluminiową. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C około 80 minut.

Krok 4.

Ryż ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Czerwoną cebulę i ogórka konserwowego pokrój w drobną kostkę i wymieszaj z jogurtem. Dodaj kapary, szczypiorek i natkę pietruszki. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Pomidory umyj i osusz. Z każdego odkrój wierzch z szypułką i nadziej przygotowanym sosem jogurtowym. Upieczoną roladę pokrój w plastry. Na talerzu obok mięsa ułóż ryż i nadzianego pomidora. Smacznego!

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry