phone icons
screen bg screen 2 screen 3 screen 4 screen 5 screen 6 screen 1

LICZNE KORZYŚCI
Z APLIKACJĄ MOBILNĄ DELIKATESY CENTRUM

text icon 1

Masz Delikartę
zawsze pod ręką

text icon 2

Aktywujesz
kupony promocyjne

text icon 3

Sprawdzasz swoje oszczędności
i historię zakupów

text icon 4

Sprawdzasz gazetki
i aktualne promocje

text icon 5

Wygodnie tworzysz
listy zakupowe

text icon 6

Inspirujesz się
przepisami

Przepisy

Roladki à la de volaille z ryżem i sałatką z awokado

Roladki à la de volaille z ryżem i sałatką z awokado

  • 30 min. + gotowanie 40 min.
  • 4 os.
  • 540 kcal/os.
  • 7,30 zł/os.

drukuj pobierz



Przyrządzisz dzięki produktom

Lista zakupów

  • podwójny filet z kurczaka - 1 szt.
  • masło - 100 g
  • jajko - 1 szt.
  • ryż lub mieszanka z ryżem – 200 g
  • miód - 1 łyżeczka
  • pomidorki koktajlowe - 12 szt.
  • posiekana natka pietruszki - 2 łyżki
  • mąka - 1 szkl.
  • bułka tarta - 1 szkl.
  • olej - 1/2 szkl.
  • dojrzałe awokado - 1 szt.
  • czerwona cebula - 1 szt.
  • duża gruszka - 1 szt.
  • sałata lodowa - 1/4 szt.
  • oliwa - 4 łyżki
  • musztarda - 1/2 łyżeczki
  • sól - 1 łyżka
  • pieprz - 1/2 łyżeczki

Krok 1.

Mięso umyj i osusz, odkrój polędwiczki. Pozostałe grubsze części przekrój wzdłuż, tak aby z każdego kawałka powstały po 2 kotlety. Każdy kotlet lekko rozbij przez folię spożywczą, tak aby nie poszarpać mięsa. Oprósz solą i pieprzem z obu stron.

Krok 2.

Masło mocno schłodź. Pokrój w kostki. Na każdym rozbitym kotlecie ułóż kawałek masła, posyp natką pietruszki, a następnie zwiń w roladkę i zepnij wykałaczką. Roladki obtocz w mące, później w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej.

Krok 3.

Sałatę umyj i porwij na małe kawałki. Awokado obierz i pokój w kostkę, pomidorki umyj i przekrój na pół, gruszkę umyj, obierz i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Wszystko razem delikatnie wymieszaj. Oliwę, musztardę i miód wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem. Sałatkę zalej sosem bezpośrednio przed podaniem.

Krok 4.

Ryż lub mieszankę z ryżem ugotuj według przepisu na opakowaniu. W wysokiej patelni rozgrzej olej. Obsmaż roladki na złoty kolor z każdej strony, następnie odsącz z tłuszczu i wstaw na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Przed podaniem pokrój roladki na kawałki. Podawaj je na talerzu obok ryżu i sałatki. Smacznego!

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry