Przepisy

Ćwiartki z kurczaka w słodko-kwaśnej kapuście kiszonej

Ćwiartki z kurczaka w słodko-kwaśnej kapuście kiszonej

Kategoria:
Tagi:
poznaj inne przepisy

drukuj pobierz

 

Przygotowanie

Krok po kroku...

1. Ćwiartki z kurczaka myjemy, osuszamy, posypujemy przyprawą do kurczaka i wstawiamy do lodówki na noc.
2. Cebulę obieramy, myjemy, kroimy w drobną kostkę i podsmażamy w garnku z rozgrzanym olejem z dodatkiem soli.
3. Marchewkę i selera obieramy, myjemy, ścieramy na tarce na dużych oczkach, dodajemy do cebuli i dusimy.
4. Kapustę kiszoną jeśli jest kwaśna płuczemy w zimnej wodzie, drobniej kroimy i dodajemy do warzyw z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego. Dusimy około 20 minut, w razie potrzeby podlewamy wodą.
5. Do kapusty dodajemy sos słodko-kwaśny, koncentrat pomidorowy, cukier, sól, pieprz mieszamy i chwilę dusimy.
6. Do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego wykładamy połowę kapusty, ćwiartki z kurczaka i resztę kapusty. Przykrywamy i pieczemy w rozgrzanym do 200 stopni C piekarniku około godziny.

Smacznego!

Składniki

  • 2kg ćwiartek z kurczaka
  • Opakowanie przyprawy do kurczaka
  • 1kg kapusty kiszonej
  • Słoik sosu słodko-kwaśnego
  • Mały koncentrat pomidorowy
  • 2 marchewki
  • 2 cebule
  • Mały seler
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziarenka ziela angielskiego
  • 2 łyżeczki cukru
  • Sól i pieprz do smaku
  • Olej do smażenia

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry