Przepisy

Schabowy z ziemniakami i zasmażaną kapustą

Schabowy z ziemniakami i zasmażaną kapustą

  • 20 min. + gotowanie 30 min.
  • 4 os.
  • 530 kcal/os.
  • 6,10 zł/os.

drukuj pobierz



Przyrządzisz dzięki produktom

Lista zakupów

  • schab wieprzowy bez kości – 600 g
  • (4 kotlety)
  • ziemniaki - 800 g
  • olej - 8 łyżeczek
  • bułka tarta - 1 szkl.
  • kiszona kapusta – 1 opak.
  • boczek wędzony - 100 g
  • jajko - 1 szt.
  • posiekany koperek - 2 łyżki
  • posiekana natka pietruszki - 2 łyżki
  • sól - 1/2 łyżeczki
  • pieprz - 1/2 łyżeczki

Krok 1.

Mięso umyj i osusz. Rozbij młotkiem. Posól, popieprz i odstaw do lodówki.

Krok 2.

Ziemniaki obierz i umyj. Ugotuj w osolonej wodzie.

Krok 3.

Jajko rozbij i roztrzep. Kotlety opanieruj. Najpierw obtocz je w jajku, a następnie w bułce tartej. Smaż z obu stron na dobrze rozgrzanym oleju.

Krok 4.

Boczek pokrój w kostkę, podsmaż na patelni. Kapustę dodaj do boczku i podgrzewaj przez kilka minut, aż będzie gorąca. Kotlety podawaj z ziemniakami posypanymi koperkiem oraz zasmażaną kapustą w osobnym naczyniu. Smacznego!

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry