phone icons
screen bg screen 2 screen 3 screen 4 screen 5 screen 6 screen 1

LICZNE KORZYŚCI
Z APLIKACJĄ MOBILNĄ DELIKATESY CENTRUM

text icon 1

Masz Delikartę
zawsze pod ręką

text icon 2

Aktywujesz
kupony promocyjne

text icon 3

Sprawdzasz swoje oszczędności
i historię zakupów

text icon 4

Sprawdzasz gazetki
i aktualne promocje

text icon 5

Wygodnie tworzysz
listy zakupowe

text icon 6

Inspirujesz się
przepisami

Przepisy

Pieczona ćwiartka z bakaliami i owocami

Pieczona ćwiartka z bakaliami i owocami

  • 20 min. + gotowanie 60 min.
  • 4 os.
  • 470 kcal./os.
  • 3,50 zł/os.

drukuj pobierz



Przyrządzisz dzięki produktom

Lista zakupów

  • ćwiartka z kurczaka - 4 szt.
  • rodzynki - 1 łyżka
  • sos sojowy - 2 łyżki
  • surówka coleslaw - 300 g
  • przyprawa curry - 1/2 łyżeczki
  • cebula - 1 szt.
  • pomarańcza - 1 szt.
  • mandarynka - 2 szt.
  • jabłko - 1 szt.
  • gruszka - 1 szt.
  • posiekane orzechy włoskie - 1 łyżka
  • olej - 4 łyżki
  • ulubione pieczywo - 4 porcje
  • sól - 1 łyżeczka
  • pieprz - 1 łyżeczka

Krok 1.

Mięso oczyść, umyj i osusz. Obsyp solą i pieprzem.

Krok 2.

Na rozgrzanym oleju podsmaż ćwiartki z obu stron na złoty kolor.

Krok 3.

Owoce umyj, obierz i pokrój w plastry. Cebulę pokrój w piórka. Ułóż je na dnie żaroodpornego naczynia. Na owocach i cebuli połóż ćwiartki z kurczaka.

Krok 4.

Całość posyp rodzynkami i posiekanymi orzechami oraz polej curry wymieszanym z sosem sojowym. Naczynie żaroodporne wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190 oC na 50 minut. Upieczone ćwiartki podawaj na talerzu obok ulubionego pieczywa, a surówkę w osobnym naczyniu. Smacznego!

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry