Krok 1.
Mięso umyj i osusz. Sól, pieprz, majeranek, kminek, drobno posiekany czosnek oraz musztardę wymieszaj i natrzyj nimi karkówkę. Odstaw na kilka godzin do lodówki.
Mięso umyj i osusz. Sól, pieprz, majeranek, kminek, drobno posiekany czosnek oraz musztardę wymieszaj i natrzyj nimi karkówkę. Odstaw na kilka godzin do lodówki.
Pokrój mięso w plastry ok. 1-1,5 cm grubości. Obtocz w mące i obsmaż na rozgrzanym oleju z obu stron. Przełóż do naczynia żaroodpornego.
Marchew, ziemniaki i selera umyj i pokrój w plastry. Cebule obierz i pokrój w piórka. Paprykę umyj, oczyść z gniazda nasiennego i pokrój w paski. Warzywami obłóż mięso.
Boczek pokrój w drobne paseczki i ułóż na warzywach. Zalej bulionem. Przykryj naczynie i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C na około 60 minut. Po tym czasie odkryj, posyp bułką tartą i podpiecz jeszcze 10 minut, tak aby boczek się zrumienił. Mięso podawaj ułożone na warzywach. Przed podaniem udekoruj natką pietruszki. Smacznego!