Krok 1.
Mięso oczyść, umyj i osusz. Podziel na 4 plastry.
Mięso oczyść, umyj i osusz. Podziel na 4 plastry.
Z przyprawy do karkówki, oleju, drobno posiekanych 2 ząbków czosnku, musztardy i miodu przygotuj marynatę, a następnie obtocz w niej mięso i odstaw do lodówki.
Frytki przygotuj według przepisu na opakowaniu. Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Masło rozpuść na patelni i zeszklij na nim cebulę. Dodaj buraczki zasmażane i razem podsmaż. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Karkówkę usmaż na patelni grillowej z każdej strony po kilka minut, aż będzie miękka. Z majonezu, jogurtu, 2 posiekanych ząbków czosnku, drobno pokrojonych pomidorów suszonych i szczypiorku przygotuj sos. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Karkówkę podawaj bezpośrednio po przygotowaniu z frytkami i buraczkami. Obok w naczyniu podaj sos. Smacznego!