Przepisy

Leczo w łódeczkach cukiniowo-drożdżowych

Leczo w łódeczkach cukiniowo-drożdżowych

Kategoria:
Tagi:
poznaj inne przepisy

drukuj pobierz

 

Przygotowanie

Krok po kroku...

Mleko podgrzewamy dodajemy drożdże, sól, cukier odstawiamy rozczyn do wyrośnięcia. Do mąki dodajemy pozostałe składniki oraz startą na tarce cukinię i zagniatamy elastyczne ciasto.Odstawiamy do wyrośnięcia pod przykryciem.

Cebulę i czosnek siekamy podsmażamy na oliwie, dodajemy pokrojoną w grubszą kostkę cukinię, dusimy. Kiełbasę kroimy w kostkę podsmażamy, łączymy z papryką i pomidorami pokrojonymi w ósemki. Wszystko razem mieszamy doprawiamy. Leczo lekko studzimy a następnie dodajemy ugotowany ryż.

Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy i wykrawamy dużą szklanką kółka. Nacinamy pionowo z obu stron. Na środku układamy farsz i zlepiamy do strony przeciwnej. Układamy w przygotowanej blasze i pieczemy około 40 minut w 180 st. Smacznego!

Składniki

  • ciasto:
  • 3 szklanki mąki,
  • mała cukinia,szklanka mleka,
  • 2 łyżki roztopionego masła,
  • jajko,
  • po szczypcie soli i cukru,
  • łyżka oleju,
  • 1/2 kostki drożdży
  • farsz:
  • po 2 średnie cukinie żółta i zielona,
  • 2 papryki,
  • 100 g ugotowanego ryżu,
  • 2 pomidory,
  • cebula,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 200 g kiełbasy Toruńskiej,
  • bazylia,
  • oregano,
  • oliwa,
  • sól, pieprz,
  • 1-2 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • kilka łyżek mleka

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry