Przepisy

Schab faszerowany szpinakiem

 

Przygotowanie

Krok po kroku...

Ładny kawałek schabu nacinać wzdłuż ostrym nożem. Nacięcia zrobić głębokie, ale trzeba uważać, żeby mięsa całkiem nie przeciąć. Oprószyć solą, pieprzem i odstawić.

Cebulę, pieczarki i paprykę pokroić w kostkę. Smażyć wszystko po kolei na patelni do miękkości.
Na końcu dodać szpinak, przeciśnięty przez praskę czosnek i chwilę dusić, aż cały płyn odparuje.
Tak przygotowanym farszem napełniać nacięcia w schabie. Obwiązać całość sznurkiem bawełnianym i włożyć do rękawa do pieczenia.

Piec w temperaturze 180°C przez 1,5 godziny. Po upieczeniu mięso pozostawić na 10min i usunąć sznurek.
Kroić na grube plastry ostrym nożem. Smacznego :)

Składniki

  • 1,5 kg schabu
  • 200g szpinaku
  • 1 cebula
  • 5 pieczarek
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz czarny

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry