Przepisy

Ćwiartki z kurczaka po myśliwsku z makaronem i sałatką

Ćwiartki z kurczaka po myśliwsku z makaronem i sałatką

  • 25 min. + gotowanie 40 min.
  • 4 os.
  • 510 kcal/os.
  • 6,10 zł/os.

drukuj pobierz



Przyrządzisz dzięki produktom

Lista zakupów

  • ćwiartka z kurczaka - 4 szt.
  • boczek wędzony - 200 g
  • mała kapusta pekińska - 1 szt.
  • krojone pomidory – 1 opak.
  • makaron fusilli - 1 opak.
  • czerwona fasola - 1 opak.
  • cebula - 2 szt.
  • ząbek czosnku - 4 szt.
  • olej - 4 łyżki
  • bulion z kostki - 1/2 szkl.
  • liść laurowy - 4 szt.
  • ziele angielskie - 6 ziaren
  • rozmaryn - 1/2 łyżeczki
  • rzodkiewka - 1 pęczek
  • ogórek gruntowy - 3 szt.
  • jogurt naturalny - 100 ml
  • fix do sałatek - 1 szt.
  • posiekany koperek - 1 łyżka
  • sól - 1 łyżeczka
  • pieprz - 1/2 łyżeczki

Krok 1.

Mięso umyj i osusz. Przypraw solą, pieprzem i rozmarynem. Podsmaż na złoty kolor. Ułóż w garnku.

Krok 2.

Cebulę i boczek pokrój w kostkę, czosnek drobno posiekaj. Składniki podsmaż lekko na rozgrzanym oleju, przełóż do kurczaka i zalej bulionem. Duś pod przykryciem ok. 20 minut.

Krok 3.

Do garnka dodaj pomidory z puszki i pozostałe przyprawy. Duś ponownie przez 20 minut. Pod koniec gotowania dodaj fasolę.

Krok 4.

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Pokrój kapustę, rzodkiewki i ogórki. Zalej jogurtem wymieszanym z fixem do sałatek. Posyp świeżym koperkiem. Kurczaka ułóż obok makaronu. Całość polej pomidorowym sosem powstałym podczas gotowania. W naczyniu obok podaj sałatkę. Smacznego!

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry