Krok 1.
Ćwiartki z kurczaka umyj i osusz. Wymieszaj łyżkę oliwy, łyżeczkę soli, suszony tymianek, paprykę, pieprz ziołowy i dwa drobno posiekane ząbki czosnku. Gotową mieszanką natrzyj mięso.
Ćwiartki z kurczaka umyj i osusz. Wymieszaj łyżkę oliwy, łyżeczkę soli, suszony tymianek, paprykę, pieprz ziołowy i dwa drobno posiekane ząbki czosnku. Gotową mieszanką natrzyj mięso.
Na patelni rozgrzej dwie łyżki tłuszczu do smażenia i obsmaż mięso z każdej strony na złoty kolor. Ułóż je w naczyniu żaroodpornym. Brokuł podziel na różyczki, a buraka i cukinię pokrój w grube plastry. Wymieszaj łyżkę oliwy, dwa posiekane ząbki czosnku oraz pół łyżeczki soli i dopraw warzywa.
Ułóż warzywa wokół mięsa. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piecz przez 30 minut. Następnie dołóż pomidorki koktajlowe przekrojone na pół i zapiekaj jeszcze 10 minut.
Cebulę posiekaj i zeszklij na tłuszczu do smażenia. Dodaj kaszę pęczak i ponownie przesmaż. Całość zalej cydrem lub piwem o smaku cydru i gotuj do odparowania. Zalej bulionem, delikatnie posól i gotuj na małym ogniu, aż pęczak stanie się miękki. Pod koniec gotowania dodaj pokrojone w kostkę jabłko. Ćwiartki z kurczaka podawaj na talerzu. Obok ułóż kaszę i upieczone warzywa. Smacznego!