Krok 1.
Dokładnie umyj kurczaka (również w środku). Osusz, natrzyj solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka oraz 2 ząbkami czosnku przeciśniętymi przez praskę. Odstaw na kilka godzin do lodówki.
Dokładnie umyj kurczaka (również w środku). Osusz, natrzyj solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka oraz 2 ząbkami czosnku przeciśniętymi przez praskę. Odstaw na kilka godzin do lodówki.
Jabłka obierz i pokrój w kostkę. Wymieszaj z majerankiem, 2 ząbkami posiekanego czosnku, miodem, rodzynkami i orzechami. Masę delikatnie podsmaż na 2 łyżkach masła tak, aby jabłka się nie rozpadły.
Kurczaka nadziej masą jabłkową i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na około 60 minut.
Kaszę kuskus przygotuj według przepisu na opakowaniu i wymieszaj z groszkiem. Cukinię dokładnie umyj i pokrój w długie plastry za pomocą obieraczki do warzyw. Dopraw posiekanym ząbkiem czosnku, solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi i delikatnie podsmażaj na maśle. Kurczaka z nadzieniem podziel na części i podawaj z kaszą kuskus oraz smażoną cukinią. Smacznego!