Przepisy

Keks drobiowy z pieczarkami

 

Przygotowanie

Krok po kroku...

Ćwiartki umyć i oddzielić od kości, skórek nie wyrzucać. 
Marchewkę, pietruszkę i selera obrać i razem z mięsem i skórkami przepuścić przez maszynkę. 
Pieczarki umyć i pokroić w kostkę. 
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle, dodać pieczarki i szczyptę tymianku i smażyć do odparowania płynu. 
Wszystko włożyć do dużej miski, dodać żółtka, przyprawę do kurczaka, bułkę tartą, pieprz i sól do smaku i wymieszać. 
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać do mięsa i wymieszać. 
Formę natłuścić i wysypać tartą bułką, wyłożyć mięso i po wierzchu posypać bułką. Piec w 180 stopniach 50 minut.

Składniki

  • 3 duże ćwiartki z kurczaka
  • 250 g pieczarek
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1/3 selera
  • 1 cebula
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki pikantnej przyprawy do kurczaka
  • pieprz
  • sól
  • tymianek
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 1 łyżka masła
  • bułka tarta do formy
  • Forma 30 X 10

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry