Przepisy

Ćwiartka z kurczaka z makaronem i sosem curry

Ćwiartka z kurczaka z makaronem i sosem curry

  • 15 min + gotowanie 40 min
  • 4 os.
  • 480 kcal/os.
  • 3,50 zł/os.

drukuj pobierz



Przyrządzisz dzięki produktom

Lista zakupów

  • ćwiartka z kurczaka - 4 szt.
  • pomidory - 3 szt.
  • mąka - 1/2 łyżki
  • kostka bulionowa - 1 szt.
  • curry - 2 łyżki
  • makaron - 1 opak.
  • sos sałatkowy - 1 opak.
  • olej - 4 łyżki
  • cebula - 2 szt.
  • woda - 2 szklanki
  • mix sałat - 1 opak.
  • sól - 1/2 łyżki
  • pieprz - 1/2 łyżki

Krok 1.

Mięso umyj i osusz. Oprósz solą i pieprzem. Wstaw do lodówki na ok. 1 godzinę.

Krok 2.

W rondlu o grubym dnie na rozgrzanym oleju przesmaż drobno posiekaną cebulę. Następnie włóż mięso obtoczone w mące i delikatnie je podsmaż do zarumienienia.

Krok 3.

Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Dodaj do kurczaka. Następnie zalej mięso wodą, dodaj curry i kostkę bulionową. Duś ok. 30 minut, aż mięso będzie miękkie.

Krok 4.

Ugotuj makaron. Mix sałat polej sosem przygotowanym według przepisu na opakowaniu. Smacznego!

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry